På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
CARREFOUR FÖLL TILLBAKA I PARIS, STOXX 600 +0,7% (Direkt)

2021-01-14 17:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna handlades uppåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 utökades med 0,7 procent.

I Paris var CAC 40-indexet upp med 0,3 procent.

Carrefour föll tillbaka med 2,5 procent efter att franska politiker uttryckt missnöje om det potentiella samgåendet med kanadensiska Couche-Tards. Dagen före rusade Carrefour med över 13 procent efter att Couche-Tards lämnat en invit till detaljhandelsbolaget.

Fordonstillverkaren Renault presenterade en ny strategi som innehöll löften om fler kostnadsbesparingar och fokus på ett mindre antal lönsamma modeller, något som analytiker fann "konservativt", enligt Reuters. Marknaden svarade med att handla ned aktien 1,1 procent.

Londonbörsens FTSE 100-index stärktes med 0,8 procent.

Whitbread, Storbritanniens största nöjeskoncern som driver både hotell och restauranger, steg 4,3 procent efter att ha kommit med en uppdatering för det tredje kvartalet. Shore Capital menade att Whitbreads kassaförbrukningstakt är fortsatt under kontroll trots försäljningsnedgången under kvartalet.

I Frankfurt stärktes DAX-indexet med 0,4 procent.Renault SA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -