KINDRED
KAN VARA EN UPPKÖPSKANDIDAT - SEB (Direkt)

2021-01-13 08:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bettingbolaget Kindred tycks ha lyft lönsamheten till en ny nivå under 2020, vilket ger en bättre position att hantera omregleringen i Nederländerna samt finansiera organisk tillväxt i USA. Bolaget kan även finnas på uppköpslistan från större branschaktörer.

Det skriver SEB i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på onsdagen höjer banken sin riktkurs till 115 kronor från tidigare 99 kronor. Köprekommendationen kvarstår.

"Vi tror att en köpare kan lockas av Kindred, framförallt för bolagets tillväxtbana i USA, och kan vara villiga att betala mer än vår riktkurs", skriver SEB och pekar på att William Hill köptes av Ceasars för cirka 2 gånger försäljningsestimaten för 2021. Applicerat på Kindred skulle det motivera ett pris på 130 kronor per aktie.

Analysuppdateringen kommer efter att Kindred på tisdagen lämnade preliminära besked för det fjärde kvartalet. Högre sportboksmarginal än den genomsnittliga och ny rekordnotering i antal aktiva kunder eldade på den översta raden. Tillsammans med kostnadseffektiviseringar bidrog det till att lyfta det underliggande ebitda-resultatet rejält jämfört med motsvarande kvartal föregående år, samt över analytikerkårens förväntansbild.

"Vi menar att bolaget fortsatt kan komma att gynnas av den förbättrade kostnadseffektiviteten", skriver SEB.

Kindred gick starkt på Stockholmsbörsen på tisdagen och klättrade 5 procent till 103 kronor per aktie.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -