IVISYS
ATHANASE HAR 78,1% EFTER UTLÖPT ACCEPTFRIST I BUDPLIKT (Direkt)

2021-01-04 16:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Athanase, som bland annat kontrolleras av Stefan Charette, har efter att acceptfristen för budpliktsbudet löpt ut nu 78,1 procent av Ivisys, framgår av ett pressmeddelande.

Athanase Industrial Partners II lämnade den 30 november 2020 ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Ivisys värt 3:04 kronor kontant per aktie enligt reglerna om budplikt.

Ivisys styrelse rekommenderade långsiktiga aktieägare att inte acceptera Athanases erbjudandet, men konstaterade samtidigt att erbjudandet uppfyller det krav på priset i ett budpliktsbud som följer av tillämpliga regler.

När erbjudandet lämnades hade Athanase tillsammans med Athanase Industrial Partners Fund II totalt 8,1 miljoner aktier i Ivisys, motsvarande 39,3 procent av aktierna och rösterna.

Fram till och med den 30 december 2020 hade knappt 8 miljoner aktier (motsvarande 38,8 procent av utestående aktier och röster) lämnats in i erbjudandet.

Athanase-fonderna innehar därmed totalt drygt 16 miljoner aktier i Ivisys, motsvarande 78,1 procent av utestående aktier och röster.

Utbetalning av vederlag till de aktieägare som har accepterat erbjudandet har skett veckovis under acceptfristen. Utbetalning till aktieägare som har accepterat erbjudandet men ännu inte har erhållit vederlag beräknas ske omkring den 7 januari 2021.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -