VICORE PHARMA
MINSKAT SYRGASBEHOV POSITIVT FÖR C21 - PARETO (Direkt)

2020-12-09 08:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Vicore Pharma visade positiva data i sin fas 2-studie vid behandling av covid-19. Det minskade behovet för syrgasbehandling bedömer Pareto Securities vara relevant både ur ett sjukdomsperspektiv samt en relevant punkt för en marknadsregistrering.

Det framgår av en analys daterad den 8 december efter Vicore Pharmas presentation på tisdagen.

Det ursprungliga primära målet, om inflammation mätt med biomarkörer, uppnåddes däremot inte i studien. Studiemålet definierades vid en tidpunkt då patienterna smittade med coronaviruset inte rutinmässigt behandlades med steroider. Studien visade dock att 94 procent av patienterna fick steroider i sin behandling. Dessa läkemedel har en, sedan tidigare, känd effekt av att minska inflammation mätt som till exempel CRP (snabbsänka). Den förändrade behandlingen gör enligt Pareto därmed det primära målet i Vicore Pharmas studie oanvändbart.

Vicore Pharma visade i studien att deras läkemedelskandidat C21 (VP01) var väl tolererat utan biverkningar. Detta är en av anledningarna till att Pareto har satt sin köprekommendation med riktkurs på 51 kronor per aktie för Vicore Pharma under granskning. En till inte lika stor anledning till att Pareto gör denna översyn uppges vara hur effekten inom behandling av covid-19 kan läsas över till Vicore Pharmas huvudfokus för läkemedelskandidaten vid behandling av en form av lungfibros.

Resultaten sätter, enligt Paretos kännedom, Vicore Pharma i en grupp om totalt sex bolag i världen som rapporterat positiva data för läkemedelskandidater i fas 2 vid behandling av covid-19.

Vicore Pharma steg 23 procent på tisdagen till 25 kronor. Pareto förväntar sig att det kommer att ta tid för marknaden att smälta och bättre förstå nyheten och att aktien åtminstone borde kunna stiga med 30-60 procent under de kommande veckorna, där en möjlig affär kan utgöra bränsle till en fortsatt uppgång.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Vicore Pharma Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -