På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
OMKRING NOLLAN, SPOTIFY STEG KRAFTIGT, S&P500 +0,2% (Direkt)

2020-12-02 22:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna rörde sig omkring nollstrecket på onsdagen. Investerarna visade inga tydliga tecken på att förändra den positiva grundstämning som spridit sig i takt med nyheterna om kommande vaccin mot covid-19.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 29.884. S&P 500 steg också 0,2 procent vid 3.669, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex backade 0,1 procent till 12.349.

I en intervju med New York Times sade den tillträdande presidenten Joe Biden att han inte omedelbart kommer att agera för att ta bort de tullar på 25 procent som Donald Trump införde på ungefär hälften av Kinas export till USA.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 307.000 personer i november, enligt en undersökning från ADP Employer Services. Enligt Trading Economics konsensusprognos väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle ha ökat med 410.000 personer.

Spotify stärktes 12,6 procent. Enligt Evercore ISI kom stöd från att musikstreamingbolaget släppt "Spotify Wrapped", en årlig sammanställning av de låtar och artister som användarna lyssnat mest på under året, skrev Bloomberg.

Salesforce backade 8,6 procent. Bolaget har bekräftat att det köper meddelandetjänsten Slack för drygt 27 miljarder dollar.

Pfizer och dess tyska partner Biontech har fått världens första nödanvändningsgodkännande för sitt vaccin mot covid-19. Pfizer steg 3,5 procent.

Merck har sålt sina aktier i Moderna, som är aktuellt med ett vaccin mot covid-19 och som har stigit kraftigt under 2020. Merck var något högre medan Moderna steg 1,4 procent.

Morgan Stanley har sänkt informationsföretaget Palantir till undervikt från tidigare jämvikt. Palantir föll 12,3 procent.

Walt Disney steg 2,8 procent till 153:60 dollar efter att Citi höjt riktkursen till 175 dollar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 0,95 procent.Merck & Co Inc - I dag

{point.key}

Pfizer - I dag

{point.key}

Spotify Technology SA - I dag

{point.key}

Walt Disney Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -