OBOYA HORTICULTURE
INTÄKTER -37% 3KV EX AVYTTRADE VERKSAMHETER (Direkt)

2020-11-20 11:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Oboya Horticulture, som är under rekonstruktion, redovisar intäkter på 74,2 miljoner kronor (118), exklusive avyttrade verksamheter, för det tredje kvartalet. Det var en minskning med 37 procent från samma period föregående år.

Rörelseresultatet uppgick till -3,8 miljoner kronor (20,4) exklusive avyttrade verksamheter och på ebitda-nivå -1,2 miljoner kronor (23,9) exklusive avyttrade verksamheter.

Utbrottet och spridningen av covid-19 gör att Oboya Horticulture under kvartalet såg en nedgång av efterfrågan från blomsterindustrin och viss minskad efterfrågan mot de kinesiska produktionsanläggningarna, skriver Oboya Horticulture i delårsrapporten. Samtidigt ser bolaget en ökad efterfrågan avseende odlingsprodukter samt hygieniskt lämpliga förpackningar avseende frukt och grönt, förpackningar som minimerar risk för smittspridning i butiksledet.

Orderingång och efterfrågan är fortsatt positiv på flertalet marknader, men på grund av covid-19 är det svårbedömt hur marknaden utvecklas i närtid, heter det också.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -