På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sverige
Konsumtionen fortsätter att falla i utsatta branscher - Swedbank (Finwire)

2020-11-18 07:46
De nya restriktionerna i Sverige har lett till att svenskarnas konsumtion inom flera tjänstesektorer återigen minskat. Nedgången uppgår till åtta procent baserat på svenska korttransaktioner fram till den 14 november, skriver Swedbank i senaste Consumer Spending Observer.

Exklusive livsmedel var konsumtionen 18 procent lägre än under motsvarande vecka i fjol. En gren som fortsätter gå emot strömmen är hemelektroniken.

”Vi ser nu samma mönster i konsumtionen som vi såg i våras. Under den gångna veckan skedde en fortsatt nedgång i utsatta sektorer, exempelvis hotell och restauranger. Även utgifter för kollektivtrafik sjönk. Den totala konsumtionen hölls dock uppe av en ökad försäljning inom detaljhandeln, bland annat hemelektronik”, säger Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -