SPAGO NANOMEDICAL
RÖRELSERESULTAT -4,5 MLN KR (-6,0) (Direkt)

2020-11-10 08:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-listade Spago Nanomedical, som är ett nanomedicinbolag som utvecklar produkter för diagnostik och behandling av livshotande sjukdomar, redovisar ett resultat för det tredje kvartalet på -4,5 miljoner kronor (-5,1).

Rörelsens kostnader för kvartalet uppgick till -6,0 miljoner kronor (-11,9).

Likvida medel för bolaget uppgick vid utgången av kvartalet till 35,7 miljoner kronor (23,0).

"Den viktigaste händelsen under kvartalet var att vi utsåg SN201 till produktkandidat i Tumorad-projektet. Detta gjordes baserat på starka prekliniska data som pekar på att SN201 har förutsättningar att fylla ett stort kliniskt behov som behandling av olika typer aggressiv och spridd cancer, däribland stora indikationer såsom bröstcancer och kolorektalcancer", säger vd Mats Hansen.

SN201 verkar genom införandet av en radioaktiv isotop till cancertumörer inne i kroppen. Strålningen koncentreras på ett sätt som ska motverka cancern och samtidigt minimera biverkningar på andra organ. Principen öppnar möjligheter för att behandla aggressiva tumörer som inte svarar på annan behandling.

"Tumorad minskar tumörtillväxt och förlänger signifikant överlevnaden i en etablerad preklinisk modell för aggressiv bröstcancer. Baserat på detta och tidigare framsteg i projektet utsågs SN201 till produktkandidat och förberedelser för prekliniska säkerhetstester inför patientstudier inleddes", skriver bolaget.

Rekryteringen av patienter till Spagopix-01-studien har ökat efter sommaren. Läget är fortsatt osäkert men bedömningen är att fas 1-studien kommer att kunna slutföras med nuvarande kliniker. Den andra dosgruppen är fullrekryterad och interimsanalys av säkerhetsdata och MR-bilder pågår inför möte med studiens säkerhetskommitté.

"Vi återkommer inom kort med mer information både om säkerhet och bilder när resultaten från den andra dosgruppen har utvärderats. Huvudsyftet med studien är att dokumentera säkerhet, men vi har redan nu indikation på kliniskt intressanta MR-bilder vid bröstcancer och har som bifynd noterat oväntad god kontrast i bukspottskörteln. Även om detta inte är något vi tidigare har fokuserat på, utvärderar vi om det är av intresse för framtida partnerdiskussioner", säger vd Mats Hansen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Spago Nanomedical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -