På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

GLOBAL GAMING
ENLABS HAR 95,8%, AVSER BEGÄRA TVÅNGSINLÖSEN(NY) (Direkt)

2020-11-03 20:28

(Tillägg: flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bettingbolaget Enlabs, som i september lämnade ett budpliktsbud på Global Gaming, hade ett ägande om cirka 95,8 procent av Global Gaming vid utgången av acceptfristen den 2 november. Enlabs fullföljer därmed erbjudandet och har beslutat att inte förlänga acceptfristen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de aktieägare i Global Gaming som accepterat erbjudandet har cirka 48,3 procent valt aktievederlag, cirka 38,3 procent har valt kontantvederlag och cirka 13,5 procent har valt en kombination motsvarande 50 procent som kontantvederlag och 50 procent som aktievederlag.

Enlabs kommer som en konsekvens av utfallet nyemittera drygt 2,5 miljoner aktier, vilket motsvarar en utspädningseffekt om cirka 3,6 procent.

Kontantvederlaget, som uppgår till cirka 52,8 miljoner kronor, betalas med egna likvida medel och Enlabs nyttjar ingen kreditfacilitet för betalningen.

Enlabs avser vidare att begära tvångsinlösen i syfte att förvärva de resterande utstående aktierna i Global Gaming samt verka för att aktierna i Global Gaming avnoteras.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -