FRANKRIKE
VÄNTAS UTFÄRDA ORDER OM ATT STANNA HEMMA - REUTERS (Direkt)

2020-10-28 15:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Frankrikes regering förbereder sig för att denna vecka beordra invånarna att stanna hemma, bortsett från nödvändiga resor, arbete eller träning, i ett nytt försök att dämpa covid-19-pandemin.

Det uppger två källor för Reuters på onsdagen.

Frankrikes president Emmanuel Macron ska i kväll hålla ett TV-sänt tal. En regeringsföreträdare vägrade att avslöja detaljer om åtgärderna, men sade att det kommer att bli nya åtgärder.

Källorna uppgav att de nya restriktionerna kommer att gälla hela landet och i omfattning likna dem under vårens nedstängning, när antalet inlagda på sjukhus och avlinda på grund av viruset nådde en topp.

Under nedstängningen tilläts människor att gå ut för att arbeta, söka vård, köpa nödvändiga varor eller för att träna under en timme per dag.

Denna gång planerar dock regeringen, till skillnad från i våras, att hålla de flesta skolor öppna.

Stormarknader och apotek uppges finnas bland dem som kommer att få hålla öppet och människor ska få kunna åka till sitt jobb om de inte kan göra det hemifrån.

Enligt källorna kommer det nya arrangemanget att vara tidsbegränsat, men det var inte klart exakt hur länge det kommer att gälla.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -