INVENT MEDIC
NETTORESULTATET BLEV -3,5 MLN KR 3 KV (Direkt)

2020-10-27 12:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Invent Medic redovisar en försäljning för det tredje kvartalet 2020 på 288.000 kronor (31.000 kronor).

Resultatet före och efter skatt låg på -3,5 miljoner kronor (-2,8) och resultatet per aktie var -0:24 kronor (-0:28).

Bolaget pekar på att det under kvartalet märktes regionala skillnader när det gäller hur mycket hälsovården påverkas av coronapandemin.

I Sverige och Norge har aktiviteten inom produkten Efemia kontinenstöds område ökat igen. Tillsammans med nya avtal med webbapoteket Apotea och Kronans Apotek samt framgångsrika kampanjer bidrog det till en stabil försäljning, skriver vd Karin Bryder.

Däremot har försäljningen inte kommit igång som väntat i Storbritannien och Tyskland som drabbats hårdare av den återigen ökande smittspridningen.

"Framtiden på dessa marknader ser dock fortsatt mycket ljus ut, inte minst med tanke på möjligheterna till kostnadsersättning", skriver Karin Ryder.

När avtal tecknats även direkt med berörda försäkringsbolag kommer Efemia att vara godkänd för kostnadsersättning på samtliga möjliga marknader i Europa.

"Det fjärde kvartalet har inletts på ett positivt sätt med den framgångsrika kampanjen 'Stöd i kön' i Sverige. Samtidigt fortgår förberedelserna inför en möjlig lansering i USA och eventuellt fler marknader enligt plan, liksom arbetet med att utöka vår pipeline", skriver vd.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Invent Medic - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -