Johnson & Johnson
Positivt med nya uppdaterade nationella riktlinjer som tillåter nässprej mot depression - Janssen-chef (Finwire)

2020-10-26 11:04
Mikael Själin, medicinskt ansvarig för neurovetenskap på Johnson & Johnson-ägda Janssen, ser det som en positiv nyhet att Socialstyrelsen antagit nya uppdaterade nationella riktlinjer som tillåter nässprej mot depression i undantagsfall. Det innefattar Janssens nässpray Spravato.

"Vi arbetar för aktivt för att patienter som lider av svår depression ska få tillgång till moderna behandlingsalternativ. Vi konstaterar att Socialstyrelsen rekommenderar att Spravato kan användas i undantagsfall och eftersom vi har ett robust vetenskapligt underlag hoppas vi att kliniker ska påbörja behandlingar för de patienter som idag står utan effektiva behandlingsalternativ", säger Själin i en kommentar till Finwire.

Spravato godkändes av EU i december förra året och nu i augusti av FDA för den amerikanska marknaden. De nya riktlinjerna från Socialstyrelsen släpptes förra veckan.

Spravato uppges vara det första antidepressiva läkemedlet som nått marknaden sedan 1960-talet och innehåller den aktiva substansen esketamin.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Johnson & Johnson - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -