SEMCON
ÖKAD RÖRELSEMARGINAL, MINSKAD FSG FORDON OCH INDUSTRI (Direkt)

2020-10-22 08:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikkonsulten Semcon hade som en följd av covid-19 en minskad omsättning från främst fordons- och industrikunderna under tredje kvartalet medan försäljningen till life science- och telekomkunderna visat fortsatt god tillväxt.

Organiskt minskade intäkterna med 17 procent i kvartalet. Rörelsemarginalen förbättrades till 8,5 procent (7,8).

Huvudsakliga anledningar till den stärkta rörelsemarginalen var tillväxt inom prioriterade områden, god efterfrågan på eftermarknadslösningar som levererats med hög produktivitet från affärsområdet Product Information och omfattande kostnadsbesparingar, skriver Semcon. Product Information hade i kvartalet en rörelsemarginal på 15,3 procent.

Sammanfattningsvis konstaterar vd att efterfrågan på Semcons erbjudanden är fortsatt på bra nivåer trots en osäker marknad.

"Vår förbättrade lönsamhet tillsammans med en god finansiell ställning gör att vi ser positivt på framtiden. Vårt arbete med branschdiversifiering och tillväxt inom prioriterade områden fortsätter i affärsområdet Engineering & Digital Services och vi förväntar oss ett fortsatt starkt resultat för Product Information under avslutningen av året" skriver Semcon-chefen.

Han pekar också på att Semcon redovisar ett starkt kassaflöde och en god finansiell ställning med en nettokassa på 186 miljoner kronor och att det ger bolaget bra förutsättningar för både organisk och förvärvsdriven tillväxt framåt.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -