LUNDIN MINING
SPÅR CHAPADA NÅR FULL KAPACITET INOM 60 DAGAR (Direkt)

2020-09-30 07:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Minings verksamhet vid Chapada-gruvan i Brazilien är på väg att återupptas till viss del inom en vecka. Gruvan väntas kunna återgå till full kapacitet inom 60 dagar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter att ett strömavbrott den 27 september orsakat fel i Chapadas främsta elstationer, vilket skadat maskinmotorer betydligt, avbröt bolaget verksamheten vid gruvan.

De fyra gruvmotorerna som blev skadade har tagits bort och håller på att transporteras till en reparationsanläggning i Brazilien, uppger bolaget.

Motorerna väntas kunna anlända till reparationsanläggningen senare denna vecka. Hur omfattande reparationer som behövs, kostnader och tidsåtgång för dessa väntas kunna bli bekräftade tidigt i nästa vecka.

"Reparationskostnaderna väntas inte bli materiella", skriver Lundin Mining.

En ersättningsmotor har installerats vid SAG-gruvan och en andra väntas vara på plats tidigt nästa vecka. Lundin Mining räknar med att produktionsnivån kan ligga kring 30 procent av normal produktionskapacitet, heter det i pressmeddelandet.

I måndags drog Lundin Mining tillbaka sina prognoser för Chapada som är bolagets näst största koppargruva och där bolaget även utvinner guld.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -