LUNDIN MINING
SLOPAR CHAPADA-PROGNOSER PGA VERKSAMHETSTÖRNING (Direkt)

2020-09-28 07:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Mining drar tillbaka sina 2020 helårsprognoser för Chapada-gruvan i Brasilien på grund av störningar i verksamheten som orsakats av skador på utrustningen där.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett strömavbrott skedde på morgonen den 27 september och när strömmen återkom upptäckes ett fel i en av Chapadas främsta elstationer, vilket orsakat betydande skada i processverkets maskinmotorer. Bolaget har därför avbrutit all processverksamhet vid Chapada.

Lundin Mining håller på att utreda omfattningen av skadorna på motorerna, men det finns indikationer på att motorerna måste flyttas från verket för omfattande reparation.

Chapada har två reservmotorer, varav en finns tillgänglig på processverket medan en inte är på plats.

Lundin Mining utvärderar potentialen för att starta processaktiviterna igen med två reservmotorer, men räknar inte med att kunna uppnå full aktivitet under en längre tid. Det är därför bolaget nu drar tillbaka prognoserna för produktion, kostnad och capex för Chapada 2020.

Bolagets prognos för kopparproduktionen vid Chapada uppgick till 51.000-56.000 ton för 2020 och Chapada är Lundin Minings näst största gruva vad gäller koppar. Bolagets totala prognos för kopparproduktionen för helåret var 251.000-274.000 ton.

Lundin Minings prognos för guldproduktionen vid Chapada var 85.000-90.000 uns, drygt hälften av bedömda totala produktionen för året.

Av bolaget total capex-prognos om 440 miljoner dollar för 2020 stod Chapada för 40 miljoner.

Lundin Mining har försäkring mot verksamhetsstörningar och utvärderar huruvida denna kan tillämpas ovanstående ärende, heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -