TELEKOM
MASMOVIL AVFÄRDAR UPPGIFTER OM VODAFONEUPPVAKTNING (Direkt)

2020-09-25 14:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Masmovil avfärdade på fredagen mediarapporter om kontaktförsök från den brittiska konkurrenten Vodafone, som enligt uppgifterna överväger att lägga ett bud på den spanska teleoperatören.

Vodafone har inte alls engagerat sig för att förvärva Masmovil, tvärt emot vad källor till den spanska tidningen El Economista uppgett, enligt ett pressmeddelande.

"Vi har inte haft någon interaktion med Vodafone i fråga om en potentiell bolagstransaktion", skriver Masmovil.

Den spanska operatören majoritetägs av riskkapitalbolagen KKR, Cinven och Providence sedan en nyligen slutförd transaktion, genom vilken Masmovils bolagsvärde kunde kalkyleras till 3 miljarder euro. Enligt uppgifterna i El Economista var den siffran dubblerad i de nu dementerade initiala förhandlingar som källorna menade har ägt rum.

Masmovils nya ägare har tillkännagett en plan om att försöka köpa ut övriga aktieägare och ta operatören från börsen inom de närmaste veckorna.

Flera analytiker hade tidigare under dagen uttryckt skepsis om att Masmovil var på väg att säljas av till Vodafone. I stället har flera lyft fram ett annat scenario som mer troligt: Att Vodafone avyttrar sina spanska verksamheter till ett avlistat Masmovil.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -