GHP
GHP är helt tillbaka till pre-coronanivåer - vd (Finwire)

2020-09-24 15:46
Vårdbolget GHP:s vd Daniel Öhman svarar jakande på frågan om bolaget är helt tillbaka till pre-coronanivåer vid en bolagsdag som Erik Penser Bank anordnat.

Under våren fick bolaget stänga fem utav åtta operationssalar och var väldigt påverkade av covid-19 tumultet då de även var tvungna att ge bort all narkosmedel.

Den drivande faktorn till att rörelseresultatet var starkare och omsättningen minskade i andra kvartalet var att bolaget fick ta in annan verksamhet som hade högre marginal men med ett färre antal operationer.

Framgent under hösten vet GHP bättre hur de ska samarbeta med regionerna ifall det skulle komma en andra våg med coronafall. Ur verksamhetens synvinkel ser Daniel Öhman positivt på hösten i och med en stor vårdskuld har byggts upp till följd av corona.

Det hade krävts en 15 procents effektivitetsökning för hela svenska sjukvårdssystemet för att avverka den adderade vårdskulden under ett års tid. Men sjukhussystemet brukar tappa lite effektivitet varje år så Daniel Öhman tror att GHP verkligen kommer att behövas.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -