Skandia Smart Offensiv
Skandia Smart Offensiv ökade 4,3 procent i augusti - Fed ger förtroende till marknaden (Finwire)

2020-09-23 14:51
Fonden Skandia Smart Offensiv steg 4,3 procent i augusti, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna skapar Federal Reserves nya beslut förtroende bland investerarna.

"Augusti blev en lugn sommarmånad på räntemarknaden med små ränterörelser. Det blev en stark månad för aktiemarknader, med exempelvis SP500 på nya rekordnivåer. Centralbankerna med FED i spetsen trummar fortsatt ut sitt duvaktiga budskap med låga styrräntor under lång tid framöver, åtminstone 2-3 år. Det gör att investerarnas tro på Centralbankernas förmåga att inge förtroende för sin vy tillsammans med återköpsprogram har förmodligen aldrig varit starkare".

Enligt förvaltarna utvecklades teknikaktier med Tesla i täten bäst under månaden. Svenska aktier gick tillbaka något medan europeiska aktier och aktier på tillväxtmarknader gav positiva bidrag till portföljen.

[Tabell 1]

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -