AURORA CANNABIS
HANDLAS TILLBAKA 15% EFTER BESVIKELSE 4 KV (Direkt)

2020-09-23 15:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kanadensiska Aurora Cannabis tappade marknadsandelar i hemlandet under fjärde kvartalet och kunde därmed inte motsvara förväntningarna, som ledde till en kursökning med 15 procent på tisdagen. Aktien handlades tillbaka ned med lika mycket i onsdagens förhandel.

Aurora summerade en förlust om motsvarande 2,5 miljarder dollar i det bokslut som presenterades efter börsstängning på tisdagen. Det kan jämföras med fjolårets förlust om 218 miljoner dollar. Dessutom spådde bolaget mer dämpad försäljning än väntat under det kommande året.

"Vi har halkat ned från vår topposition i den kanadensiska konsumentmarknaden, en marknad som dock fortsätter stödja avsevärda tillväxtmöjligheter", skriver den nytillträdde vd:n Miguel Martin i bokslutet.

Fjärde kvartalets förlust blev 1,4 miljarder dollar och en försäljning på 54 miljoner dollar. Det föregående kvartalet summerades ett rörelseresultat på noll mot en försäljning om 74 miljoner dollar.

Det nu rapporterade kvartalets förlust kom sig dock av en tidigare aviserad nedskrivning om just 1,4 miljarder dollar avseende goodwill från tidigare förvärv. I samband med meddelandet om goodwillnedskrivningen gavs en försäljningsguidning om 53-54 miljoner dollar i det nu rapporterade kvartalet.

Cannabisbranschen har haft svårt att hantera en fortsatt långsam utrullning av legalisering av cannabinoidprodukter i dagligvaruhandeln i flera delar av världen. Samtidigt är den svarta marknaden för cannabis, där priset i hemlandet Kanada är runt hälften av det lagliga, en svårknäckt nöt.

Aurora Cannabis aktie är sedan aktiens toppnotering i mars 2018 ned med 93 procent.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -