NEW YORK
UPPGÅNGAR MED AMAZON BLAND VINNARNA, S&P500 +1,1% (Direkt)

2020-09-22 22:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York steg på tisdagen, efter att ha backat på bred front under föregående dag.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,5 procent vid 27.288, samtidigt som det bredare S&P 500 steg 1,1 procent vid 3.316. Nasdaq kompositindex avancerade 1,7 procent till 10.964.

Marknadens fokus riktas mot coronapandemin där antalet nya smittade ökat kraftigt den senaste tiden. Som en konsekvens av detta väntas restriktioner återinföras på flera håll i världen vilket skulle innebära en fördröjd återhämtning för ekonomierna.

Bland enskilda bolag sågs Tesla-aktien backa med 5,7 procent. Senare på tisdagskvällen väntas Tesla hålla sin så kallade "battery day". Investerare och analytiker väntar sig nyheter av större kaliber från elbilstillverkaren.

Bolagets vd, Elon Musk, twittrade måndagskvällen att storvolymsproduktion av batterier inte kommer nås innan 2022.

Amazon steg 5,7 procent efter att Bernstein skruvat upp sin rekommendation för bolaget till outperform från tidigare marketperform. Analyshuset motiverar rådet med att den senaste tidens tillbakagång bäddat för en attraktiv ingångsnivå i aktien för investerare.

Det internetbaserade bilhandelsbolaget Carvana steg 30,6 procent efter besked om att bolaget räknar med att presentera rekordresultat på flera punkter för det tredje kvartalet.

Investeraren Ryan Cohen har som idé att förvandla Gamestop till en Amazon-konkurrent, rapporterade Bloomberg med hänvisning till källor. Ryan Cohen, som har köpt nära 10 procent av Gamestop, har som vision att bredda det utbud som erbjuds online, uppgavs det. Gamestop-aktien lyfte 20,7 procent.

Elektronikutvecklaren Intel har fått godkännande av den amerikanska staten att fortsatt förse kinesiska Huawei med vissa av Intels produkter. Den 15 september i år infördes förbud för amerikanska bolag att göra affärer med Huawei, om inte särskilt tillstånd erhålls. Aktien steg 0,4 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 0,67 procent.Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -