Atlantic Sapphire
Skagen Kon-Tiki ökade 3,03 procent i augusti - Atlantic Sapphire tyngde under månaden, men man tror på bolaget på sikt (Finwire)

2020-09-15 15:53
Fonden Skagen Kon-Tiki A steg 3,03 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Hyundai blev periodens bästa innehav för fonden. Förvaltaren menar att den sydkoreanska biltillverkarens andel ökade genom goda intäkter och ökat fokus på företagets potential i framtidens billandskap.

LG, både elektronikavdelningen och kemidivisionen, bidrog också positivt till fondens avkastning. LG Chem håller på att omorientera produktionen från kemikalier till batterier, och levererade ett bättre resultat än väntat.

Förvaltaren kommenterar Atlantic Sapphire.

"Den experimentella laxodlaren Atlantic Sapphire bidrog negativt denna månad eftersom pandemin har dämpat företagets byggverksamhet och därmed de kortsiktiga "fångstmöjligheterna". I Skagen Kon-Tiki tror man emellertid fortfarande att Atlantic Sapphire är en lovande investering eftersom företaget är nära att revolutionera laxodlingen med sina landbaserade anläggningar."


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SKAGEN Kon-Tiki - I dag

{point.key}

Atlantic Sapphire - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -