Scandic Hotels
Scandic Hotels ser beläggningsgrad på 35 procent i Q3 - tar omstruktureringskostnad på 70 miljoner (Finwire)

2020-09-09 08:06
Hotelloperatören Scandic Hotels har sett den genomsnittliga beläggningsnivån öka under juni och juli för att sedan sjunka något i augusti. Bolaget bedömer att nivån blir 30-35 procent i september vilket innebär en beläggning på cirka 35 procent för hela det tredje kvartalet.

- Som väntat ökade aktivitetsnivån under sommaren främst drivet av nationell turism. Det är dock viktigt att påpeka att utvecklingen under resten av året i stor utsträckning avgörs av våra företagskunder. Effekten av coronaviruset kommer sannolikt att påverka vår bransch under lång tid framöver vilket innebär att vi behöver säkerställa lönsamhet vid lägre beläggningsnivåer än tidigare, säger vd Jens Mathiesen i ett pressmeddelande.

Scandic förväntar sig att justerat ebitda för det tredje kvartalet kommer att påverkas positivt av direkta statliga stöd, exklusive permitteringsstöd, om minst 300 miljoner kronor. Bedömningen är att en beläggningsnivå på omkring 40 procent normalt sett behövs för att nå break-even baserat på justerat ebitda, exklusive statliga stöd.

För att ytterligare anpassa kostnaderna drar Scandic ner på personal i Norge och Danmark. Det medför en omstruktureringskostnad på cirka 70 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

"Scandic har en tydlig ambition att på sikt överträffa sitt mål för justerad ebitda-marginal på 11 procent, även med RevPAR och beläggningsgrad som är under 2019 års nivåer", framgår det vidare i pressmeddelandet.

Scandic släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 3 november.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Scandic Hotels Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -