På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SENZAGEN
RÖRELSERESULTAT -12,9 MLN KR 1H, FÖRDUBBLAD OMS (Direkt)

2020-08-20 08:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Senzagen, som utvecklar djurfria labbtester och är listat på First North, omsatte under årets första sex månader 3,8 miljoner kronor (1,7).

Förlusten på rörelseresultatnivå minskade till -12,9 miljoner kronor (-15,2).

Vid halvårsskiftet uppgick bolagets likvida medel till 102 miljoner kronor (41,9).

Senzagens vd Axel Sjöblad konstaterar i rapporten att försäljningen under det första halvåret mer än fördubblades jämfört med motsvarande period i fjol och var 1 miljon högre än försäljningen under helåret 2019.

"Med en fokuserad försäljningsorganisation och fler potentiella kunder som utvärderar våra tester har vi, trots nuvarande externa utmaningar, mycket goda möjligheter att fortsätta utvecklas som kommersiellt bolag. Jag bedömer att vi på ett optimalt sätt klarat omställningen till det "nya normala" och det nya sättet att arbeta samt att arbetet med våra strategiska initiativ därför kommer kunna fortsätta i samma höga takt under hösten", skriver han i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


SenzaGen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -