Serneke
Serneke bygger larm- och ledningscentral i Örebro för 405 miljoner kronor (Finwire)

2020-08-14 09:03
Byggbolaget Serneke har tecknat entreprenadavtal för att bygga ny larm- och ledningscentral i Örebro åt Polismyndigheten. Intea Fastigheter är hyresvärd och beställare av projektet som är värt 405 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya larm- och ledningscentralen blir gemensam för polis, räddningstjänst och SOS-Alarm men kommer även att ha en större gemensam samhällsfunktion för Försvarsmakten, MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), länsstyrelsen och Region Örebro. Målsättningen med anläggningen, som är den första i sitt slag, är att öka samverkan vid krissituationer och kunna hantera räddningsarbetet bättre.

Ledningscentralen kommer att uppföras vid den norra infarten till Örebro i anslutning till väg E 20 och omfattar 11 600 kvadratmeter. Lokalerna kommer, förutom flera olika ledningscentraler, även att inrymma stabsrum, utbildningslokaler med mera.

Projektering har pågått sedan sommaren 2019 och nu inleds detaljprojekteringen. Preliminär byggstart är beräknad till december 2020. Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -