FINGERPRINT CARDS
SAMARBETE MED INFINEON INOM BETALKORT (NY) (Direkt)

2020-08-14 09:27

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biometribolaget Fingerprint Cards har tecknar ett samarbetsavtal med det tyska halvledarbolaget Infineon Technologies för utveckling av biometriska betalkort.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Auktorisering av betalningar utan att överlämna kortet är ett enormt steg framåt i termer av användarupplevelse, datasäkerhet och hygien. Vi valde Fingerprint eftersom de är den ledande biometriska teknologileverantören med en bevisad prestanda. Tillsammans vill vi driva industrialiseringen av biometriska betalkort från en nisch till en massmarknad", kommenterar Bjoern Scharfen, chef för Infineons betalningsverksamhet.

Fingerprints sensormoduler kommer att kombineras med Infineons kontrollers baserade på 32-bit ARM SC300 Securcore. Kombinationen kommer att möjliggöra säker matchning av fingeravtrycket med säkerhetsmodulen där användarens data sparas.

Infineon är ett tyskt halvledarbolag som har ett marknadsvärde på drygt 29 miljarder euro och är inkluderat i DAX30-indexet. Helåret 2019 omsatte bolaget 8 miljarder euro.Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -