Didner & Gerge Global
Didner & Gerge Global minskade 1,5 procent i juli - avkastningen drogs ner av amerikanska innehav (Finwire)

2020-08-14 13:03
Fonden Didner & Gerge Global minskade 1,5 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 7,5 procent och är därmed sämre än index som har minskat 7,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Henrik Andersson och Lars Johansson.

Innehaven som under månaden bidrog allra främst till fondens avkastning var Vestas, B3, Nexon och Alibaba.

"Japanska spelutvecklaren Nexon har en stark företagsberättelse sprungen ur sin innovativa företagskultur. Bolaget fortsätter att ligga i framkant när det gäller utveckling av branschen som helhet. Snart släpps mobilversionen av bolagets största spel (Dungeon & Fighter) i Kina, hett efterlängtat och något vi kommer bevaka noggrant", skriver förvaltarna.

De bolagen som bidrog mest negativt var under månaden amerikanska VMware och Gilead, som enligt förvaltarna båda drabbades hårt av dollarförsvagningen.

Trots WMwares svaga utveckling är förvaltarna positivt inställda till bolaget och pekar bland annat på en hög andel återkommande intäkter och en attraktiv positionering i en "allt mer digital värld".

Vid månadsskiftet hade fonden totalt 30 innehav, där de tio största utgjorde 41,6 procent av de totala tillgångarna.

De tre största innehaven var vid tidpunkten Nexon, Fairfax och Centene med portföljvikterna 5,4, 5,2 respektive 4,6 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Didner & Gerge Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -