JLT
RÖRELSERESULTAT 1,8 MLN KR 2 KV (Direkt)

2020-08-13 08:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade JLT redovisar en nettoomsättning på 30,2 miljoner kronor (38,3) för det andra kvartalet 2020. Bruttomarginalen uppgick till 40 procent (47).

Ebitda-resultatet blev 2,1 miljoner kronor (5,19 och rörelseresultatet landade 1,8 miljoner kronor (4,6).

Orderingången under andra kvartalet uppgick till 29,0 miljoner kronor (44,7)

Koncernens likvida medel uppgick på balansdagen till 48,3 miljoner kronor (50,1).

"Under första kvartalet vidtog vi en rad förebyggande åtgärder för att säkerställa fortsatt stabilitet genom coronakrisen. Dessa åtgärder har givit det resultat vi eftersträvade. Vi har säkerställt kundleveranser genom att öka lagren av nyckelkomponenter och färdiga produkter", kommenterar vd Per Holmberg.

JLT har under andra kvartalet sänkt sina marknads- och utvecklingskostnader med 2,7 miljoner kronor för att kompensera för en förväntad lägre omsättning.

"Faktureringen för andra kvartalet slutade på 30 miljoner kronor med ett positivt rörelseresultat på 1,8 miljoner kronor, vilket kompenserar för förlusten i första kvartalet", skriver vd.

JLT har under sommaren sett en ökad aktivitetsnivå hos vissa kunder, speciellt inom hamnsegmentet, men det är fortfarande svårt att bedöma hur pågående pandemi kommer att påverka bolagets huvudmarknader med eventuella nya nedstängningar.

"Därför behåller vi införda besparingar samtidigt som vi följer utvecklingen noggrant och avser att öka när vi ser en återgång till mer normala förhållanden", skriver vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


JLT Mobile Computers - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -