GENOVIS
ORG TILLVÄXT 11% 2 KV, RESULTAT TYNGT AV EO-POST (Direkt)

2020-08-13 08:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Genovis hade en nettoomsättning på 15,5 miljoner kronor under andra kvartalet, en ökning med 35 procent jämfört med i fjol. Justerat för förvärvad omsättning var tillväxten 11 procent.

Ebitda-resultatet uppgick till -0,04 miljoner kronor (2,4) och var belastat av engångsposter för förvärv och omstrukturering om 1 miljon kronor.

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -0,1 miljon kronor (0,1) och likvida medel vid periodens slut uppgick till 46,6 miljoner kronor (8,9).

Genovis har förvärvat samtliga aktier i QED Bioscience och affären inklusive transaktionskostnader uppgår till 20 miljoner kronor.

"Omvärldsläget har inneburit att vi initialt fått starta integrationsprocessen på distans och vi har med anledning av detta inledningsvis prioriterat att fullt ut integrera QED i våra olika affärs- och rapporteringssystem vilka nu slutförts. Det gör att vi nu helt kan fokusera på att implementera kombinerade marknads- och affärsstrategier i takt med att marknadsläget succesivt förbättras", skriver vd Fredrik Olsson.

Genovis har hittills lanserat två produkter i år och siktar på fler produktlanseringar under andra halvåret.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Genovis - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -