LAMMHULTS
GÅR IN I 3 KV MED AVSEVÄRT LÄGRE ORDERSTOCK (Direkt)

2020-07-14 13:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lammhults går in i tredje kvartalet med en avsevärt lägre orderstock än vid samma period föregående år, enligt delårsrapporten.

"Det är svårt att överblicka de finansiella effekterna av pandemin, men vi gör bedömningen att såväl omsättning som resultat reduceras jämfört med föregående år för andra halvåret 2020 och för 2021", skriver bolagets vd Sofia Svensson.

Enligt vd:n har Lammhults tydligt påverkats av covid-19 under det andra kvartalet, framförallt avseende kraftigt reducerad orderingång. Under kvartalet var som mest cirka 30 procent av bolagets personal permitterad och på flera marknader fanns inte möjlighet att leverera redan beställda varor på grund av stängda gränser och begränsad affärsverksamhet hos kunderna.

Omsättningen det andra kvartalet minskade med cirka 23 procent jämfört med samma period föregående år.

Lammhults har accelererat det sedan tidigare initierade strukturarbetet för att stärka koncernens brutto- och rörelsemarginal. Bolaget upprepar att engångsposter relaterade till omstruktureringen uppgår totalt till cirka -35 miljoner kronor, varav cirka -30 miljoner redovisades i andra kvartalet. Omstruktureringen förväntas medföra en årlig besparing på cirka 10 miljoner under 2021.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Lammhults Design Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -