TORSLANDA PROPERTY
FÖRVALTNINGSRESULTAT 36,8 MLN KR 2 KV (Direkt)

2020-07-13 09:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Torslanda Property, som indirekt äger, förvaltar och hyr ut sju fastigheter i Göteborg med Volvo Cars som huvudsaklig hyresgäst, redovisar ett förvaltningsresultat på 36,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (8,0).

Hyresintäkterna låg på 56,6 miljoner kronor (12,9). Under hela första halvåret var hyresintäkterna 113 miljoner kronor (26,1) och enligt Torslanda Property påverkades intäkterna positivt främst av fastighetsförvärv.

Nettoresultatet var 31,6 miljoner kronor (12,5) i andra kvartalet. Omvärdering av fastigheter påverkade resultatet med 5,5 miljoner kronor (8,0) och omvärdering av finansiella instrument påverkade resultatet med -2,0 (0,3) miljoner kronor.

Alla hyresinbetalningar under första halvåret erhölls i enlighet med hyresavtalen och driftskostnaderna föll ut enligt budget. Det har således inte varit någon negativ inverkan på rapportperiodens förvaltningsresultat som följd av coronapandemin, enligt bolaget.

Värderingen av fastigheterna ökade med 25,1 miljoner kronor under det första halvåret varav det andra kvartalet stod för en ökning om 5,5 miljoner kronor till totalt 3.031 miljoner kronor. Det ska noteras att osäkerheten i värderingarna är fortsatt högre än normalt givet situationen med coronaviruset, heter det i rapporten.

I samband med coronapandemin har marknaden varit avvaktande vad gäller fastighetstransaktioner givet ökad osäkerhet både för finansieringsmöjligheter och effekterna på efterfrågan av lokaler.

"Det kan dock noteras att ett antal transaktioner genomförts i marknaden och att flera affärer som påbörjades innan coronapandemins utbrott ändå slutförts. Torslanda Property Investment utvärderar löpande möjliga affärer", skriver vd Stefan Berg i rapporten.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -