TF Bank
TF Bank väntas redovisa ökade intäkter, kreditförluster i fokus (Finwire)

2020-07-13 19:44
Nischbanken TF Bank förväntas ha ökat intäkterna med 14 procent under det andra kvartalet. Utlåningen till hushåll väntas också ha ökat trots pandemin. Det framgår av analytikermaterial som Finwire tagit del av inför rapporten. Rapporten kommer på morgonen under tisdagen den 14 juli.

Utlåningen väntas ha stigit till 7,1 miljarder kronor vid utgången av första kvartalet och det motsvarar en tillväxt på 27 procent jämfört med samma tid förra året. Basen i bankens låneportfölj är konsumentlån med relativt låga kreditbelopp och kort återbetalningstid.

Fokus menar de bevakande analytikerna ligger även detta kvartal på kreditförlusterna som förväntas ha stigit på grund av pandemin. Kreditförluster på 68 miljoner kronor väntas.

Carnegies analytiker spår att kvartalet inleddes tufft men att det förbättrades successivt. Bankens analytiker justerade upp riktkursen till 105 kronor från tidigare 100 inför rapporten. Köprekommendationen kvarstår.

Pareto med behåll-rekommendation och riktkurs på 75 kronor ser fortfarande signifikant osäkerhet även om de menar att värderingen just nu inte är utmanande. Hela sektorn har halkat efter under pandemin.

Väntat rörelseresultat för TF Bank ligger på 60,3 miljoner kronor, en minskning med 13 procent jämfört med motsvarande period i fjol då vinsten landade på 69 miljoner.

Rörelsens intäkter väntas ha ökat med 14 procent till 216 miljoner kronor för det andra kvartalet och vinsten per aktie väntas landa på 2,13 kronor, en minskning med 13 procent jämfört med samma period i fjol.


[Tabell 1]

Konsensus insamlat av Finwire på uppdrag av bolaget.


[Tabell 2]

newsroom@finwire.se
Twitter: @Finwire

TF Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -