Ackman ska börsnotera ett SPAC-företag, vill ta ett bolag till börsen (Finwire)

2020-07-13 09:48
Hedgefondprofilen Bill Ackman ska under denna vecka dra in tre miljarder dollar till ett så kallat SPAC-företag som ska investera i ett privat företag och ta det till börsen. Det framgår av inskickade dokument, skriver Wall Street Journal.

SPAC är en förkortning för special-purpose acquisition company. Det är företag vars enda syfte är att investera i eller köpa ett annat företag och göra det publikt. Det förvärvade företaget tar över SPAC-företagets plats på börsen vid en sådan affär.

I fallet med Ackman ska hans nya SPAC, Pershing Square Tontine Holdings, plöja ned miljarder i ett sådant privat företag. Enligt dokumenten kan Ackmans hedgefondfirma, Pershing Square, komma att tillskjuta ytterligare miljarder till SPAC-företaget. I slutändan kan SPAC-företaget komma att investera nästan 6,5 miljarder dollar.

Vilket det privata företaget är som Ackman vill ta till börsen är oklart.

Ackman har under 2019 och även 2020 fått en gruvlig revansch för sina stora underprestationer 2015-2018. Hans Pershing har i år gått upp 29 procent medan S&P 500 är ned 4 procent. Förra året avkastade hedgefonden över 50 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -