Aegirbio
Lifeassays tecknar avtal kring utvecklingsarbete med Aegirbio, spår positivt kassaflöde 2H (Finwire)

2020-07-07 10:00
Diagnostikbolaget Lifeassays har tecknat ett avtal kring utvecklingsarbete med Aegirbio. Projektets huvudsyfte är att ta fram tester för biologiska läkemedel utanför det redan prioriterade arbetet med Herceptin. Betalningen blir 350 000 kronor per månad, vilket förväntas generera mellan 1,5 till 1,8 miljoner kronor under återstoden av 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet i kombination med de kraftiga besparingar som bolaget har genomfört det senaste året samt övriga affärer gör att andra halvåret beräknar styrelsen att bolaget kommer ha positivt kassaflöde. Lifeassays har också konverterat en stor del av en extern långivares lån till bolaget som ett ytterligare steg i att säkerställa bolaget finansiering långsiktigt. Konvertering sker enligt befintligt avtal och till teckningskursen 55 öre per aktie.

- Jag är oerhört glad över att besparingarna har gett resultat och att tillsammans med ordern från Aegirbio, vår försäljning samt att vår externa långivare är villig att konvertera stora delar av sitt lån gör att vi bedömer att Lifeassays kommer att visa ett positivt kassaflöde under andra halvan av detta år. Detta är historiskt för bolaget och jag vill tacka alla som har bidragit till att ta oss hit, säger vd Anders Ingvarsson.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

AegirBio - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -