OBOYA HORTICULTURE
ROBERT WU AVGÅR, PETER WALLIN NY VD (NY) (Direkt)

2020-06-12 16:51

(Lägger till: Flera ställen i texten. Kommentar ny vd)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Robert Wu avgår som vd för Oboya Horticulture efter en vecka. Peter Wallin, som sedan den 1 juni varit operativ chef i bolaget, har utsetts till ny vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi har ju ansökt om rekonstruktion och det är bara fokus på det i första läget, och det var därför jag blev tillfrågad", säger Peter Wallin till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt pressmeddelandet avgår Robert Wu på egen begäran och den nya vd:n Peter Wallin vill inte ge några ytterligare kommentarer till varför Robert Wu väljer att avgå efter en vecka på posten.

Aktien är handelsstoppad sedan den 9 juni. Tidigare under fredagen meddelades det att bolaget ansöker om företagsrekonstruktion.

Den 5 juni, samma dag som bolaget meddelat att det fanns risk för nedskrivningar om 53 miljoner kronor för osäkra fordringar i Kina, meddelades att vd Martin Dahlberg hade avgått och ersatts av styrelseledamoten och storägaren Robert Wu. Martin Dahlberg hade då suttit på posten sedan slutet på mars.

Två dagar senare meddelade bolaget att det efter en översyn bedömde att det inte längre fanns behov att göra nedskrivningarna.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -