Bufab
Bufab ser vissa tecken på återhämtning, maj bättre än april, god effekt av kostnadsbesparingar (Finwire)

2020-06-05 10:21
Industrileverantören Bufab lämnar en coronauppdatering på fredagen. Bufab har en stabil verksamhet men negativ tillväxt i maj. Bolaget ser vissa tecken på återhämtning och god effekt av kostnadsbesparingar. Bufab har försörjt sina kunder utan avbrott genom hela krisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi har dock sett en betydande påverkan på Bufabs försäljning på grund av att våra kunder har dragit ner sin konsumtion och sina lager av C-komponenter under april och maj. Detta orsakades i sin tur av omfattande nedstängningar och kapacitetsneddragningar i den globala tillverkningsindustrin under samma period", skriver Bufab.

Bufabs organiska försäljningstillväxt i maj var omkring minus 25 procent, vilket kan jämföras med minus 30 procent i april, justerat för antalet arbetsdagar. Den totala omsättningstillväxten var omkring minus 10 procent i maj, jämfört med minus 20 procent i april, justerat för antalet arbetsdagar.

"Under maj återhämtade sig efterfrågan från våra kunder i Europa och Nordamerika gradvis, men från låga nivåer och med viss negativ påverkan från lagerjusteringar. Vi förväntar oss att denna återhämtning fortsätter i juni. Utvecklingen under resten av året går inte att förutsäga", skriver Bufab.

Samtliga dotterbolag har reducerat sina kostnader för att möta den svagare efterfrågan. Detta innebär bland annat olika former av korttidsarbete som reducerar antalet arbetstimmar i samma omfattning som försäljningen. Bolaget ser hittills goda effekter på våra kostnader av dessa och andra åtgärder.

- Detta är en svår period för alla. Vi är glada att vi har kunnat skydda våra anställdas hälsa och säkerhet, och att vi har försörjt våra kunder utan avbrott genom hela krisen. Vi har behövt vidta tuffa åtgärder för att sänka våra kostnader, som nu ger goda resultat. Jag vill igen tacka hela teamet för väldigt bra lagarbete, kundfokus och bra attityd under hela den här perioden, säger Jörgen Rosengren, Bufabs vd och koncernchef.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Bufab - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -