NAVISTAR
MINDRE FÖRLUST ÄN VÄNTAT 2 KV TROTS CORONAEFFEKT (Direkt)

2020-06-04 12:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska lastbilstillverkaren Navistar, som Traton har lagt bud på, hade ett resultat per aktie om -0:38 dollar per aktie för räkenskapsårets andra kvartal, februari-april 2020.

Det kan jämföras med förväntningar på -0:41 dollar enligt konsensus från Refinitiv.

Intäkterna uppgick till 1,9 miljarder dollar, i linje med analytikernas förväntningar och ned 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Som många andra företag har Navistar påverkats av covid-19-pandemin och det återspeglas i andra kvartalets finansiella utveckling, kommenterar bolagets ordförande Troy A Clarke i rapporten.

Navistar har vidtagit flera åtgärder för att motverka coronaeffekterna, bland annat sådana som stärker likviditeten. Samtidigt värnar bolaget om att hålla fast vid sin strategi och även om investeringsplaner och satsningar senarelagts, har de inte skrotats, betonar ordförande.

Navistar framhåller vidare att bolagets produktionsanläggningar och distributionscenter haft begränsade störningar under kvartalet.

"Återhämtningen kommer sannolikt att ske stegvis då företag omvärderar sina affärsplaner till att återgå till ett nytt normalt. Men detta nya normala kommer fortfarande att kräva lastbilar. De åtgärder vi har tagit under de senaste månaderna har gett oss en position där vi kan lyckas, oavsett formen på återhämtningskurvan", kommenterar bolagets operativa chef Persio Lisboa i rapporten.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


TRATON - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -