GENOVA PROPERTY
PREFERENSAKTIEN FLYTTAR TILL NASDAQ STOCKHOLM (Direkt)

2020-06-04 15:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Genova Property har fått klartecken av Nasdaq Stockholms bolagskommitté att notera sina preferensaktier på Nasdaq Stockholms huvudlista, givet att sedvanliga villkor uppfylls. Första handelsdag på Nasdaq Stockholm är planerad till fredagen den 12 juni 2020. Handeln i stamaktien kommer dock inte att flytta dit förrän när det finns goda marknadsförutsättningar för det.

Det framgår av ett pressmeddelande från Genova Property.

Under 2019 meddelade Genova Property att bolaget hade initierat en process för att utreda en notering av bolagets stamaktier på Stockholmsbörsen under 2020.

"Mot bakgrund av Covid-19 och marknadssituationen under våren 2020 har Genova beslutat att bereda vägen med ett istbyte av bolagets preferensaktier från Nasdaq First North Premier Growth Market till huvudlistan på Nasdaq Stockholm. Genova och dess huvudägare avser dock genomföra en notering av bolagets stamaktier på Nasdaq Stockholm så snart Genova bedömer att det finns goda marknadsförutsättningar för det", skriver bolaget.

Sådana förutsättningar bedöms kunna föreligga både i närtid eller senare under 2020, uppger Genova Property.

En notering av Genovas stamaktier förutsätter en ägarspridning som huvudsakligen avses ske genom nyemission av stamaktier.Genova Property Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -