BANK OF AMERICA
DONERAR 1 MDR USD I KAMPEN MOT RASOJÄMLIKHET (Direkt)

2020-06-03 15:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bank of America donerar 1 miljard dollar över de kommande fyra åren för att motverka rasism och bidra till förbättrad jämlikhet i USA, en fråga som kokat över i protester och våldsamma sammandrabbningar i hela landet, uppger bankens i ett pressmeddelande.

Programmen som Bank of America donerar miljarden till kommer fokusera arbetet till områden där svarta diskrimineras, både geografiskt och i samhällsbärande funktioner som sjukvård och andra myndigheter.

Beskedet kommer samma vecka som protesterna mot rasism, segregation och polisvåld mot svarta i USA eskalerat efter att afroamerikanen George Floyd dött under ett filmat brutalt polisingripande.

Förhållandena har förvärrats under coronaviruspandemin, konstaterar Bank of America, och de senaste veckornas protester har tydliggjort sakens allvar, enligt pressmeddelandet.

"Vi har noterat den rasojämlikhet som råder i de lokalsamhällen där vi verkar och bor. Vi måste alla göra mer. /…/ Programmet är i samma anda som bolagets övriga satsningar på hållbar och ansvarsfull tillväxt för våra kunder, aktieägare, anställda och samhällen", skriver Bank of America.

Teleoperatören AT&T:s vd, Randall Stephenson, var på tisdagen ute och vädjade till storbolagskollegor om att ansluta till protesterna mot det amerikanska samhällets bristande jämlikhet och polisvåldet mot afroamerikansk befolkning.

En av de mest kritiska frågorna som bolagen måste driva är det amerikanska polisväsendets användande av rasprofilering, hävdade Randall Stephenson.

"Om jag skulle börja använda dylika strategier inom AT&T så skulle jag få sparken, bli stämd och rättmätigt dragen i smutsen. Men inom polisen tillåts en sådan procedur utan vidare. Det måste vi ändra på", sade han.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Bank Of America - I dag

{point.key}

AT&T - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -