På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SAGAX
LEDAMOT FILIP ENGELBERT ANMÄLT INTRESSE I RIKTAD NE (Direkt)

2020-06-01 17:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Sagax utreder förutsättningarna för att genomföra en riktad kontant nyemission om upp till cirka 16 miljoner stamaktier av serie D till svenska och internationella professionella investerare, framgår av ett pressmeddelande. Styrelseledamoten och techentreprenören Filip Engelbert är en av de som anmält intresse.

Sagax syfte med nyemissionen är att stärka kreditprofilen samt att "skapa ytterligare finansiell flexibilitet för fastighetsinvesteringar", skriver bolaget.

Nyemissionen förväntas även bidra till ökad likviditet i aktien. Bolaget har mottagit intresseanmälningar för att delta i nyemissionen från ett flertal professionella investerare.

Bland dessa finns alltså techmiljardären Filip Engelbert, tillika styrelseledamot i Sagax och kusin med den krisande fastighetsutvecklaren Oscar Properties grundare, Oscar Engelbert. Filip Engelbert äger sedan tidigare 2,4 miljoner aktier i Sagax, men inga aktier i Oscar Properties, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Avitomedgrundaren Filip Engelbert äger också aktier i Leo Vegas, Awardit och Aino Health, enligt ägardatatjänsten Holdings.

De totala intresseanmälningarna uppgår sammanlagt till "en betydande del av nyemissionen", som förutsätter ett styrelsebeslut, vilket tillsammans med prissättning och tilldelning beräknas ske innan tisdagens börsöppning.

Emissionen genomförs via en så kallad accelererad book building-process, framgår av pressmeddelandet.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Sagax A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -