MOBIPLUS
KAN EJ BETALA FÖRFALLNA SKULDER, VILL FÖRHANDLA (Direkt)

2020-05-29 12:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mobiplus, vars aktie är noterad på handelsplattformen Spotlight, uppger att bolaget saknar möjlighet att betala förfallna skulder, vilket gör att styrelsen måste förhandla med långivarna om ytterligare kredittid och anstånd med amorteringar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om skulder till bank och andra kreditgivare som varit med och finansierat vissa av tidigare gjorda förvärv, samt tilläggsköpeskilling gällande ett av de gjorda förvärven.

Utöver för förfallna skulder finns ett behov av ytterligare kapital för att utveckla bolagets integrationsplattform.

"Hur brådskande behovet av kapitaltillskott är beror på utgången av förhandlingarna med fordringsägarna", skriver Mobiplus som tidigare har kommunicerat att bolaget befinner sig i en besvärlig ekonomisk situation.

Mobiplus har tidigare ställt in den extra bolagsstämma som skulle ha hållits den 26 maj där styrelsens förslag om nyemission inte skulle ha bifallits med erforderlig majoritet.

"Den inställda bolagsstämman innebär att bolaget inte i dagsläget har möjligheter att göra rätt mot ovan nämnda finansiärer och inte heller har möjlighet att utveckla nästa generations plattform. Styrelsen arbetar intensivt med att försöka lösa bolagets finansiella situation och även den bakomliggande ägarsituationen som för närvarande förlamar styrelsens möjligheter att agera", skriver Mobiplus.

Bolaget har tidigare stämts av vissa aktieägare avseende klander av beslut fattade av den extra bolagsstämman i Mobiplus den 13 februari 2020.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -