Lannebo Sverige Hållbar
SATS nytt innehav i Lannebo Sverige Hållbar (Finwire)

2020-05-29 11:35
Fonden Lannebo Sverige Hållbar steg 10,5 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 8,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 10,9 procent och är därmed bättre än index som har minskat 11,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Förvaltarna skriver inledningsvis att de volatila marknaderna i mars fortsatte i april. Dock vände trenden fort främst drivet av konkreta planer om hur länder runt om i världen ska öppna upp samhällena.

"Vår bedömning är att vi har de svagaste månaderna i den här konjunkturcykeln bakom oss och från nu och framåt kommer den ekonomiska aktiviteten förbättras om än från bottenfrysta nivåer. När ”allt” har varit stängt kan det bara bli bättre när inlåsta medborgare släpps ut, samtidigt som affärer och restauranger öppnar. Den stora frågan är dock hur den här återhämtningen kommer att se ut?", skriver förvaltarna.

Ett nytt innehav i fonden är SATS som är nordens största träningskedja med en stark marknadsposition. Vidare ökade fonden innehaven i Atlas Copco och SCA.

AstraZeneca, AFRY och Atlas Copco var fondens tre största innehav per utgången av månaden med vikterna 7,9, 6,1 respektive 5,7 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Sverige Hållba... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -