Lannebo Småbolag Select
Upp 11,5 procent för Lannebo Småbolag Select i april - Dometic rusade 50 procent (Finwire)

2020-05-29 11:23
Fonden Lannebo Småbolag Select steg 11,5 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 11,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 21,2 procent och är därmed sämre än index som har minskat 15,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Mats Gustafsson och Hjalmar Ek.

Inledningsvis skriver förvaltarna i en marknadskommentar att världens börser återhämtade sig efter raset i mars. April var även en rapportrik månad där majoriteten av börsbolagen kom med sina rapporter för det första kvartalet.

Bland bolagen som presterade bäst i april återfinns de som gick sämst i mars. Månadens främsta bidragsgivare var Dometic, Pandox, VBG och Trelleborg som steg mer än 50, 20, 15 respektive 15 procent.

Under månaden ökade fonden innehaven i Dometic och Beijer Alma. Vidare sålde man innehavet i Ahlström-Munksjö.

"Vi bedömer alltjämt att ett flertal svenska företag värderas attraktivt på en genomsnittlig, historisk vinstnivå. Kursmässiga bakslag kan ge goda investeringsmöjligheter framöver", skriver förvaltarna.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var OEM International, Securitas och Alimak med portföljvikterna 9, 7,7 respektive 5,5 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Småbolag Select - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -