KOPY GOLDFIELDS
OMVÄNT FÖRVÄRV AV RYSKA AMUR GOLD (NY) (Direkt)

2020-05-29 08:07

(Lägger till: Från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kopy Goldfields har ingått villkorat avtal med HC Alliance Mining och Lexor genom vilket Kopy förvärvar 100 procent av andelarna i ryska guldproducenten Amur Gold genom omvänt förvärv.

Köpeskillingen för förvärvet i Amur är cirka 782 miljoner nya aktier i Kopy Goldfields, aktier som kommer emitteras baserat på ett överenskommet värde av Amur om 1,1 miljarder kronor.

Den implicita teckningskursen om 1:46 kronor per aktie ger en premie om 54 procent jämfört med tre månaders volymviktad genomsnittskurs för Kopy Goldfields aktie mot stängningskursen per torsdagen.

Transaktionen genomförs alltså som en apportemission varvid Amurs aktieägare tillskjuter 100 procent av andelarna i Amur i utbyte mot cirka 782 miljoner aktier i Kopy Goldfields.

I och med affären kommer Amurs ägare, det vill säga HCAM och Lexor, få cirka 88 procent av de totala utestående aktierna i Kopy Goldfields. Parterna har fått undantag från budplikt.

Enligt bolaget kommer Kopy Goldfields i och med affären att omvandlas från en "högintensiv exploateringsverksamhet till en stabil och attraktiv guldproducent".

Den nya koncernens ebitda-resultat för 2019 uppgår pro forma till cirka 229 miljoner kronor.

Transaktionen förväntas slutföras i augusti 2020.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Kopy Goldfields - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -