USA
Restaurangdata visar på ekonomisk återhämtning i USA (Finwire)

2020-05-28 09:44
Antalet restaurangbokningar i USA visar tecken på en återhämtning för ekonomin efter coronavirus-relaterade stängningar. Det skriver CNBC.

Från att bokningarna varit nere på noll tidigare under månaden och under april, visar senaste datan en minskning på 85 procent med bokningssajten Opentable per 26 maj.

Samtidigt är fördelningen inte lika jämnt utbredd runt om i landet. Vissa delstater som tillåtit restauranger att öppna med restriktioner, så som Alabama, Arizona och Nebraska, har sett mildare nedgångar.

De mer corona-drabbade delstaterna som New York och New Jersey visar fortsatt på 100 procent lägre bokningar än jämfört med året innan.

Att läget verkar ljusna något inom restaurangbranschen är även positivt för de anställda. Dessa har fått uppleva massuppsägningar när restaurangerna fått stänga. Enligt data från arbetsdepartementet finns det 7,4 miljoner arbetslösa inom kategorin ”nöje och hospitality” där även restauranger ingår. Siffran motsvarar nästan hälften (47 procent) av den totala arbetslösheten i USA.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -