CGIT
REDOVISAR NOLLRESULTAT 1 KV, PÅVERKADES AV CORONA (Direkt)

2020-05-28 11:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade CGit, som verkar inom virtualiserad infrastruktur, påverkades av corona resultatmässigt under det första kvartalet 2020 medan omsättningen däremot ökade jämfört med samma period i fjol.

"Det beror mycket på några bra AI-relaterade produktaffärer som gjordes innan pandemin slog till, men att vår konsultverksamhet blev påverkad i samband med corona och covid-19", skriver CGits vd Mattias Bergkvist i rapporten.

För det första kvartalet 2020 redovisar CGit ett nollresultat, jämfört med cirka 0,4 miljoner kronor för motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen ökade till 27,1 miljoner kronor (14,7), vilket var i linje med den av bolaget tidigare angivna preliminära försäljningssiffra på 27 miljoner kronor.

Bolagets intäktsben inom drift och hosting levererar som vanligt och är inte nämnvärt påverkat av corona.

"Vårt andra intäktsben inom konsulting känner av försiktigheten som kom i samband med pandemin och där ser vi en påtaglig avmattning, en avmattning som vi tror följer med oss under andra kvartalet för att sedan hitta tillbaka efter sommaren", skriver Mattias Bergkvist.

För det tredje intäktsbenet, som är produkter och lösningar, är bolagets bedömning att området gör en tillfällig inbromsning sista månaden i det första kvartalet och in i andra kvartalet för att sedan vara igång igen och ta ikapp den tillfälliga inbromsningen, heter det i rapporten.

"Med de åtgärder vi nu vidtagit så har vi inte omvärderat våra målsättningar för året baserat på att marknaden startar igång igen efter sommaren", avslutar Mattias Bergkvist sitt vd-ord.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Aixia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -