EUROCINE
MINSKAD KOSTNADSNIVÅ FÖRBÄTTRADE RESULTATET 3 KV (Direkt)

2020-05-27 08:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eurocine, som handlas på Spotlight Stock Market, redovisar ett resultat efter finansiella poster om -2,0 miljoner kronor (-3,3) för det tredje kvartalet, januari-mars, i bolagets brutna räkenskapsår.

"Sedan den senaste delårsrapporten har vi fortsatt det intensiva arbetet med att skapa en vaccinpipeline för Eurocine Vaccines, där målet är ett kontinuerligt flöde av vaccinkandidater i olika utvecklingsfaser. Den främsta av vaccinkandidaterna är mot klamydia, en av de vanligaste sexuellt överförda sjukdomarna, som orsakar cirka 130 miljoner fall globalt varje år, oftast är symptomfri och kan ge svåra komplikationer", kommenterar vd Hans Arwidsson i rapporten.

Bolaget presenterade nyligen slutresultat från sin prekliniska studie med klamydiavaccin.

"Den immunologiska effekten överträffar det som i tidigare studier gett skydd i prekliniska modeller, vilket bekräftar resultaten i den första prekliniska studien i samarbetet. Det ger oss tillförsikt under de förhandlingar som pågår med Spixia just nu, under den exklusiva förhandlingsrätten som sträcker sig till slutet av juni", skriver vd.

Resultatet under kvartalet, och niomånadersperioden, påverkades positivt av en reducerad kostnadsnivå jämfört med samma perioder förra räkenskapsåret. Det är en följd av omläggningen av verksamheten, skriver vd.

Likvida medel uppgick per den 31 mars 2020 till 12,0 miljoner kronor (2,8).

Vid företrädesemissionen av units tillfördes bolaget cirka 12,9 miljoner kronor efter emissionskostnader. Som en del av unitemissionen emitterades teckningsoptioner av serie TO 3, vilka var och en ger rätt att teckna en aktie till rabatterat pris under perioden 1 till 12 juni 2020.

"Styrelsen gör bedömningen att villkoren för teckningsoptionerna är väl utformade för att inbringa nödvändigt kapital för bolagets fortsatta verksamhet. Det är av största vikt att kapitalanskaffningen enligt beskrivningen ovan är framgångsrik i tillräcklig utsträckning för att säkra finansieringen av bolagets verksamhet de kommande tolv månaderna", står det i rapporten.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Eurocine Vaccines - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -