Easyfill
Easyfill genomför nyemission på 20,6 miljoner kronor (Finwire)

2020-05-27 14:33
Butiksinredningsbolaget Easyfill har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman i fjol att emittera aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren innebär att en aktie ger en teckningsrätt. 14 teckningsrätter ger rätt att teckna en unit för 3,20 kronor. En unit består av fyra B-aktier och en vederlagsfri teckningsoption. Det innebär att teckningskursen motsvarar 80 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 5 juni och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 8 juni. Teckningstiden löper från 11 juni till 25 juni och handel med teckningsrätter sker den 11 juni till 23 juni.Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 20,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsoptionerna löper till 30 november och kan vid fullt utnyttjande tillföra ytterligare högst 5,0 miljoner kronor vid fullt utnyttjande. Nyemissionen är säkrad till 75 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

- Att göra emissioner gör ont och min och ledningens bedömning var att vi med den senaste emissionen 2019 och affärer framåt skulle klara av att återbetala de lån vi tagit och växa utan fler emissioner. Jag skall inte säga att vi klarat detta om inte pandemin slagit till men den kom i absolut fel tidpunkt för oss. Exempelvis hade vi flera stora beställningar på RotoShelf för leverans under kvartal två från ett antal kylskåpstillverkare som avbeställts på grund av pandemin. Vår kylskåpsdivision Enjoy Sales har högsäsong under kvartal två men nu stoppades detta också upp beroende på pandemin. Med nämnda intäkter samt andra löpande affärer så är bedömningen att vi klarat oss utan emission. Men så är således inte verkligheten idag, kommenterar vd Håkan Sjölander.

- Emissionspengarna är en del i bolagets totala finansiering där vi framförallt skall betala bort dyra lån. Utöver resterande emissionspengar förs dialog med vår bank, Norrlandsfonden o Almi gällande ytterligare finansiering, avslutar Håkan Sjölander.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

EasyFill B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -