Tyskland
Ifo-index antyder ingen V-kurva för Tysklands ekonomi - ING (Finwire)

2020-05-25 12:10
De senaste siffrorna från Ifo-index, som mäter näringslivets förtroende i Tyskland, visar att ekonomin håller på att ta fart men någon v-kurva är det knappast tal om. Det skriver ING i en kommentar.

ING påpekar att det ännu är svårt att mäta den permanenta skadan som coronakrisen haft på den tyska ekonomin, eller för den framtida tillväxten. Men i maj såg man att aktiviteten håller på att återvända och ifo-index över nuvarande situation är trots allt något högre än bottennivåerna under finanskrisen.

ING bedömer att tyska ekonomin som bäst kan nå en ”före kris”-nivå 2022, inräknat då även för att en andra coronavåg uteblir och samhället fortsätter luckras upp. Den relativt långa tidslängden med en så pass optimistisk utveckling antyder att det inte blir en V-kurva.

”För att sammanfatta, bottennivån borde nu vara bakom oss och det finns även en chans för en kortlivad stark återhämtning under kommande månader. Dock, sett till den låga absoluta nivån i Ifo-index och det faktum att de senaste två månadernas skada förmodligen kommer att väga på tillväxten framåt, låt er inte luras: detta är inte ett ”V”, skriver ING.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -