KINDRED
INGA BELÄGG FÖR ÖKAT PROBLEMSPELANDE AV CORONA - VD (Direkt)

2020-05-11 07:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kindred ansluter sig i ett remissvar till kören av aktörer på spelmarknaden som kritiserar regeringens förslag om att införa ytterligare begränsningar för att skydda spelare under coronakrisen.

"Vi måste akta oss för att införa regleringar som för kunder bort från reglerade spelbolag mot olicensierade aktörer där svenska myndigheter inte har någon som helst möjlighet att säkerställa ett högt konsumentskydd", skriver Kindreds vd Henrik Tjärnström i ett pressmeddelande rörande bolagets remissvar till regeringens lagförslag.

Förslaget som presenterades av regeringen de 23 april saknar belägg för att problemspelandet har ökat på grund av covid-19, argumenterar bolaget som ställer sig undrande till vad socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi "bygger sin alarmistiska tes på".

Bolaget menar att den samlade spelbranschen snarare har sett att spelandet har minskat under krisen.

Såväl spelbolagens branschorganisation BOS, som statliga Svenska Spel och Spelinspektionen har tidigare gett uttryck för liknande argument mot regeringens förslag, där framförallt risker för en minskad så kallade kanaliseringen (den andel av spelandet som sker inom det licensierade systemet) har framhållits.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -