Neurovive
Neurovive får in cirka 54 miljoner kronor i företrädesemission - garanterna fick ta stor del (Finwire)

2020-05-05 13:37
Forskningsbolaget Neurovives företrädesemission tecknades till 26,2 procent med stöd av teckningsrätter. Ytterligare 0,3 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter medan garanterna tog 63,5 procent av emissionen, enligt ett pressmeddelande.

Det innebär att emissionen totalt tecknades till 90 procent och företaget får in cirka 67 miljoner kronor före kostnader på cirka 13 miljoner. Kapitaltillskottet för företaget landar därmed på 54 miljoner kronor.

- Jag vill rikta ett varmt tack till alla er som deltagit i Företrädesemissionen, både befintliga och nya aktieägare. Ert stöd betyder att vi med full kraft kan driva våra viktiga projekt inom primära mitokondriella sjukdomar framåt och genomföra värdeskapande aktiviteter för att nå vårt mål, att förbättra livet för personer som lider av dessa svåra sjukdomar. NeuroVive kommer se till att, utifrån den rådande situationen med Covid-19-pandemin, göra de anpassningar som krävs för att bedriva en fokuserad verksamhet på ett säkert och kostnadseffektivt sätt utan att tappa fart, säger vd Erik Kinnman.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Abliva - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -